Wishbone

21.09.2023
iGaming novinky
Wishbone

Nejsem nijak zvlášť pověrčivá. Když uvidím černou kočku, nepřecházím ulici, a pátek třináctého je pro mě jen další den v týdnu. Avšak co si velmi cením, jsou talismany a amulety. Jsou to předměty, které člověk nosí s sebou a které mu mají přinášet štěstí a sloužit k ochraně.

Osobně jsem si oblíbila "wishbone," který můžete nosit na krku jako přívěšek nebo použít jako dekoraci v interiéru. A co to vlastně přesně je a co má symbolizovat?

Wishbone je kost ve tvaru "y," kterou mají například kuřata a krůty. V 15. století byla tato kost používána k předpovídání počasí a tato tradice přetrvávala několik století. K této kosti byl spojen rituál, při kterém dvě děti zaháknou malíček mezi kosti, rozlomí ji a při tom si něco přejí. Podle legendy se přání splní tomu, kterému zůstane v ruce větší část kosti.

Můj "wishbone náhrdelník" je od Marca Jacobse a dostala jsem ho od Evy, která mi ho koupila v Londýně. Téměř se mi nezdává, že bych ho kdy sundala z krku :-) Mezi celebritami nosí tento náhrdelník například Jennifer Aniston, Rachel Zoe, Rachel Bilson, Kate Hudson a Nicol Richie. Navíc vypadá nádherně i jako dekorace v interiéru, jak můžete vidět na několika následujících fotografiích.