pondělí 11. listopadu 2013

{lifestyle} Laboratorio, Scuola di cucina


Nejsem žádná výborná kuchařka, v kuchyni inklinuji spíš k pečení a když už vařím, tak spíše rychlá a jednoduchá jídla. Mou biblí se stala Kuchařka pro dceru, podle které se naučí vařit i ten největší nešika a abych se v tom svém kuchařském (ne)umění zdokonalovala, čas od času si zajdu na kurz vaření. Před pár lety jsem od kamarádky dostala jako dárek kurz vaření thajské kuchyně (psala jsem o něm zde) a tentokrát jsem se vypravila do školy vaření Riccarda Lucqueho. 

Laboratoria, Scuola di cucina, je škola vaření šéfkuchaře a majitele pražských restaurací Aromi a La Finestra, Riccarda Lucqueho. Jestli milujete italskou kuchyni alespoň z poloviny tolik, co já, bude pro vás tento zážitek jako šitý na míru. Já jsem si z dostupných kurzů Perfect Dinner vybrala "kurz vaření čerstvých těstovin", které doma vařím velice často a chtěla jsem se naučit, jak udělat dokonalé gnocchi. Kurzem nás provázel šéfkuchař Radim Gerlich, který nám názorně ukázal, jak vyrobit gnocci, taglioliny či pro mě doposud neznámé passateli a třešinkou na dortu pak byl moučník s názvem Chiacchiere e crema Chantilly, který můžete vidět na jedné z fotek níže. 

Na kurzu nás bylo celkem 10 a vařili jsme ve dvojicích. Já na kurzy chodím sama a tak vždy vařím s někým novým, což je většinou docela legrace, spolupracovat s někým, koho vidíte poprvé v životě. Prostory Laboratoria jsou luxusní a já osobně oceňuji hlavně oddělenou jídelnu, kde je ke každému chodu připravená ochutnávka toho nejideálnějšího vína k danému pokrmu. Dost pravděpodobně budete z kurzu odcházet lehce v náladě, protože není nad kombinaci skvělého jídla, které si sami uvaříte a výborného vína. 

Celý kurz trval asi 4,5 hodiny a naučila jsem se, jak uvařit kuřecí polévku s passatelli - ta mi chutnala ze všech chodů asi nejvíce a určitě ji vyzkouším uvařit i doma, tak snad bude také tak dobrá. Dále jsme vařili taglioliny s mořskými plody - u tohoto chodu mě nejvíce bavila samotná výroba tagliolin za pomoci kuchyňských robotů Kenwood. Dalším chodem byly mé oblíbené gnocchi al sugo z bažanta a nakonec jako dezert již výše zmíněné Chiacchiere e crema Chantilly. Jsou to vlastně smažené proužky těsta s vanilkovým krémem ze šlehačky. 


Jak jste na tom  vy, byli jste už někdy na kurzu vaření a případně na kterém?


A pokud byste chtěli někoho obdarovat k Vánocům či narozeninám anebo rádi chodíte na kurzy vaření a chtěli byste vyzkoušet některý z řady kurzů Perfect Dinner v Laboratorio, Scuola di cucina, můžete získat 15% slevu. Stačí uvést při objednávce heslo "stylecookbook".


Share:

21 komentářů

  1. O tom jsem zatím jen uvažovala. Hezky jsi to uvařila. Prima nápad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuji nějaký kurz vyzkoušet, nejen že se naučíš něco nového, ale je to hlavně velká legrace a poznáš plno nových super lidí.

      Vymazat
  2. U od prvního shlédnutí Hitche (i když on zrovna dobře nedopadl) je tohle můj sen :) Krása :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo taky jsem na to myslela :-D Dobrý nápad na rande :-)

      Vymazat
  3. Tak to mame uplne naopak, ja som skor na varenie a nie na pecenie. ;) Inak kurz vyzera naozaj dobre, tiez by som rada na podobny niekedy sla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to pečení připadá jednodušší, než vaření, to mi zatím moc nejde, ale postupně se zlepšuju :-D

      Vymazat
  4. Plánuji taky nějaký absolvovat, ale až za pár let :D
    Na fotkách ti to moc sluší! A určitě to musel být úžasný zážitek!

    www.klaranekulova.com

    OdpovědětVymazat
  5. Asi pred tyzdnom aj nieco som pisala na blogu o tom, ze som bola na kurze pecenia makaronov.. :) a doniesli sme ich domov asi 25 ... isla by som este na nejaky kurz :)

    OdpovědětVymazat
  6. jéj, takéto kurzy musia byť naozaj zaujímavé :) Marka Pavalu by som niekedy chcela stretnúúť!

    OdpovědětVymazat
  7. Tak já byla naopak z té kuchařky pro dceru velmi zklamaná. Přijde mi, že každý, kdo alespoň trochu vaří v ní neobjeví nic nového ani inspirativního co se receptů týká :/ Takže leží doma na poličce a k ničemu mi není.
    Naopak ten kurz mě zaujal hodně! Robot Kenwood je můj malý sen :)) Docela by mě zajímalo - víš dopředu, co se na kurzu bude přesně vařit? Protože já třeba nejím mořské plody a zvěřinu, takže bych si moc nepochutnala. Sice by to byl i tak určitě supr zážitek, ale víš jak to myslím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jo, už to vidím :)) Stačilo mrknout na stránky a rozkliknout více informací o kurzu :))

      Vymazat
    2. No já jsem právě ten looser, co nikdy moc nevařil, takže pro mě naprosto ideální, jako pro blbečka :-D
      Jinak určitě mrkni na stránky, mají plno kurzů a myslím že je to super dárek třeba zrovna na Vánoce

      Vymazat
  8. To muselo být určitě super. Před pár lety jsem byla na kurzu v Prakulu a právě jsme tam měli jako kuchaře Riccarda Lucqueho. Naučila jsem se tam dělat italské rizoto a od té doby to "české" nedělám, protože to italské je daleko lepší. Líbilo by se mi jít zase na nějaký kurs.
    Z toho, co jste vařili vy, bych snědla všechno. Vypadá to báječně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru jestli budeš chtít vyzkoušet nějaký další, určitě můžu doporučit. Já se teď chystám dělat doma ty gnocchi, tak jsem zvědavá, jak se mi podaří :-)

      Vymazat
  9. I v zástěře jí to sluší .))
    Nad tímhle jsem kolikrát přemýšlela a asi bych k tomu vzala střelenou kamarádku, ať je stranda ještě větší :) A asi bych zkusila nějaký kurz zaměřený na dezerty nebo českou kuchyni, protože mi vůbec nejdou ty naše omáčky :))
    Zrovna tenhle pátek byl přítelův taťka na kurzu dělání foie gras a říkal, jak to bylo super. A v pátek jde na další o makronkách, tak doufám, že až zase přijedu, bude na mě čekat krabice vymazlených domácích makronek :D

    OdpovědětVymazat
  10. nechápu jak někdo může při vaření mít rozpuštěné vlasy! :D mně to hrozně vadí, takže do kuchyně jedině s culíkem :)...ale je fakt, že až tak často se v kuchyni nevyskytuji ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za všechny vzkazy a komentáře, vážím si každého z nich. Komentáře jsou moderované a na blogu objeví až po schválení. Konstruktivní kritika je na mém blogu vždy vítána, ale vyhrazuji si právo neschválit/smazat jakékoliv osobní útoky a urážky namířené buď na mě, můj blog nebo ostatní čtenářky.

© Style Cookbook | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig