sobota 10. května 2014

{recept} Jahody v čokoládě a pistáciích


Protože jsem vám na začátku roku slíbila, že blog bude více lifestylový a že zde najdete více článků ze sekce zdravý životní styl, fitness atd., připravila jsem pro vás dnes recept na mou oblíbenou svačinku pro dny, kdy mám chuť na něco sladkého. Sladkosti moc nejím, jsem spíše na slané a tak když už mám chuť na něco sladkého, většinou sáhnu po  nějakém ovoci. Pro dnešek jsem vybrala jednoduchý recept, pro jehož přípravu budete potřebovat jen tři ingredience a jednou z nich jsou mé oblíbené jahody.

A co může být lepšího, než jahody namáčené v čokoládě? Jahody namáčené v čokoládě a posypané rozdrcenými pistáciemi. Pistácie jsou totiž nejen moc dobré, ale obsahují draslík, hořčík a vápník a taky fytosteroly, které redukují škodlivý cholesterol v krvi. A abych nezapomněla, jsou taky plné vitamínu B6, který pomáhá zlepšovat náladu a imunitní systém. Proto byste měli jíst pistácie pravidelně. 

Pokud si chcete tuto sladkou svačinku udělat o něco málo zdravější, použijte hořkou čokoládu. Já jsem doma měla jen Milku (kterou má rád manžel), ale hořká čokoláda je ještě o něco lepší. Obalené jahody pak dejte vychladit do lednice. 


Přeji dobrou chuť a nezapomeňte mi dát v komentářích vědět, jak vám jahody v čokoládě a pistáciích chutnaly.

A jaká je vaše oblíbená svačinka ve dnech, kdy máte chuť hřešit?



Share:

22 komentářů

  1. Jéé to vypadá super :) A přestože mám nejradši milku, tak tohle bych zkusila i s bílou čokoškou :)
    U mě vede pár kostiček Milky, canneles a pokud to má být něco zdravějšího, tak nějaký ovocný salát :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bílá čokoška je taky dobrý nápad. Já je budu dělat zítra znovu, tak možná zkusím koupit bílou a jsem zvědavá, jestli budou lepší :-)))

      Vymazat
    2. Přesně to mě taky napadlo! S bílou čokoškou to musí být ještě lepší!! :)

      Vymazat
  2. Simi, děláš mi šílené chutě. Takovou mňamku bych si dala hned :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/himalaya-herbals-krasa-z-himalaji.html

    OdpovědětVymazat
  3. mňam, dala bych si to hned, ale až s pořádnýma sladkýma českýma jahodama, ty, co jsou teď v obchodech, mi tolik nejedou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Natálka to souhlasím, taky se těším na jahody od mamky a od babičky ze zahrádky :-)

      Vymazat
  4. To jsem neměla vidět, teď abych běžela do obchodu pro nějakou dobrotu :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ach jo, sbíhají se mi sliny a to je 11 večer :D Pěkně děkuju! :) pěkný článek

    http://berrytheblue.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thereso není zač :-)))) Určitě někdy vyzkoušej :-)

      Vymazat
  6. Vypadá to skvěle. Až budou české jahody, ráda vyzkouším! To co je teď ke koupi (nebo aspoŇ v BIlle), chutná jako plast.:(

    http://lareineb.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro s tím souhlasím, taky se těším na domácí jahod ze zahrádky :-)

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Nejen vypadá, ale i chutná :-) Dnes jsem zkoušela s tou bílou čokoládou a byla to taky mňamka :-)

      Vymazat
  8. vypadá to chutně, zítra koupím pistácie :)
    koukala jsem na instagram a tobě chutná kozí sýr?

    OdpovědětVymazat
  9. Mňam, díky moc za tip :) nic lepšího než pistácie, jahody a čokoládu neznám a ještě k tomu takhle dohromady,... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to vyzkoušej, jestli máš ráda pistácie, tak ti to bude moc chutnat :-)

      Vymazat
  10. Bože to vypadá úžasně! :3

    OdpovědětVymazat
  11. V jednoduchosti je krása a chuť, já to říkám pořád! :))*

    OdpovědětVymazat
  12. Mňam, děláš mi teda pořádné chutě! :)
    Tohle musím vyzkoušet, pistácie a cokoliv pistáciového zbožňuji. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za všechny vzkazy a komentáře, vážím si každého z nich. Komentáře jsou moderované a na blogu objeví až po schválení. Konstruktivní kritika je na mém blogu vždy vítána, ale vyhrazuji si právo neschválit/smazat jakékoliv osobní útoky a urážky namířené buď na mě, můj blog nebo ostatní čtenářky.

© Style Cookbook | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig