čtvrtek 4. června 2015

recept | raw truffles




Tento článek mám pro vás připravený už dva týdny a úplně jsem ho v tom shonu posledních dní zapomněla publikovat. Tolik asi k mé blogové morálce. Ale zlepším se, slibuji :-)

Po návratu ze Svaté Kateřiny jsme začali řešit, jak trochu odlehčit naší stravě a co z ajurvédy můžeme zařadit do našeho každodenního života. Jako první jsme si po návratu domů vyrobili vlastní ghi (nebo také po česku přepuštěné máslo), které jsem já použila do receptu, ale aby byly kuličky raw, můžete místo něj použít kokosový olej, to jen tak na okraj. A tak jsem si tedy začala hledat informace a různé recepty a z různých dostupných pinterestových receptů jsem si vytvořila svůj vlastní, z toho co dům dal. Jsem docela mistr v improvizaci (Babica by ze mě měl radost), takže jsem se ani nebála, že by se kuličky nepovedly. 

Už jsem je od té doby dělala několikrát nejen pro nás, ale i pro všechny naše návštěvy a zatím měly vždy úspěch.

Na kuličky budete potřebovat

  • pytlík mletých mandlí neboli mandlové mouky - můžete si samozřejmě mandle sami rozmixovat, ale já tím nechci svůj mixér trápit a riskovat jeho odchod do mixérového nebe, takže ráda ušetřím čas a kupuji si mandle již předemleté
  • asi 10 datlí namočených alespoň na půlhodinu ve vodě
  • odměrku proteinu - já jsem použila vanilkový raw protein
  • lžíce javorového sirupu
  • špetka soli
  • dvě lžíce kakaa
  • 1 - 2 lžíce kokosového oleje pokud chcete mít kuličky raw, pokud ne, tak dvě lžíce ghi
  • kakao, strouhaný kokos a goji na obalení

Postup

  1. Namočené datle nakrájejte na malé kousky, vhoďte do větší misky a smíchejte s mandlovou moukou, proteinem a kokosovým olejem
  2. Přidejte lžici javorového sirupu, špetku soli a dvě lžíce kakaa, můžete přisypat i trochu strouhaného kokosu, pokud ho máte rádi
  3. Začněte v ruce tvarovat kuličky, které posléze obalujte buď v kokosu nebo v kakau. Do zbylých kuliček zapíchejte goji, pěkně naaranžujte a máte hotovo

Určitě se nebojte improvizovat a přidat do receptu i další suroviny. Na tomhle receptu je skvělé, že ho nemůžete zkazit a vždycky bude chutnat výborně.


Budu ráda, když mi dáte v komentářích vědět, jestli podobné kuličky doma děláte taky a případně i jak?

Share:

9 komentářů

  1. Mňáááám to vyzerá strašne dobre. :)
    http://skaiste-kissova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, to vypadá výborně :) Ještě jsem je nezkoušela, ale budu muset :)

    OdpovědětVymazat
  3. Delam a vzdycky co dum da☺. Zaklad vetsinou datle, ty jsou sladke, ale treba merunky taky. Smichat s kokosakem a jakekoliv orechy, klasika, sirup jaky mam.Presne jak si psala, na tom se neda nic zkazit a vzdy to bude dobre☺.

    OdpovědětVymazat
  4. vypada to vyborne! sikovna)

    www.bridgeofmemories.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam, tak to teda vypadá perfektně!!!:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Po takových kuličkách se můžu utlouct! Dík za recept =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  7. Já podobné kuličky dělám několikrát týdně, jsou vážně výborné :). Mé oblíbené jsou: mandle + datle + kakao + javorový sirup.

    OdpovědětVymazat
  8. Ty jo, náherné fotky a podle receptu to nebude ani taková kalorická bomba :))
    Lenny Mali i Danmark

    OdpovědětVymazat
  9. Mňam! Takové svody! Ale zdravé, takže v pohodě! (:

    Užij neděli, Simi! ♥

    THE KAWAII PLANET

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za všechny vzkazy a komentáře, vážím si každého z nich. Komentáře jsou moderované a na blogu objeví až po schválení. Konstruktivní kritika je na mém blogu vždy vítána, ale vyhrazuji si právo neschválit/smazat jakékoliv osobní útoky a urážky namířené buď na mě, můj blog nebo ostatní čtenářky.

© Style Cookbook | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig