Zkoumání platebních metod: Odhalení funkcí Netelleru

11.08.2023
iGaming novinky
Zkoumání platebních metod: Odhalení funkcí Netelleru

Co se týče zabezpečení online transakcí, elektronické peněženky se staly předním bezpečnostním řešením. V tomto segmentu se budeme zabývat významným příkladem platebních mechanismů elektronických peněz - převodní službou Neteller.

Historické pozadí a obecný přehled

V roce 1999 byla založena společnost Neteller, která se během pouhého roku rychle vyšvihla na přední místo mezi alternativami online plateb v kasinech. Značku vlastní a provozuje Paysafe Group, konglomerát se sídlem na ostrově Man. Sortiment elektronických platebních značek této finanční skupiny zahrnuje nejen Neteller, ale také Skrill, Paysafecard a Payolution.

Náklady a poplatky

Náklady na zřízení standardního účtu jsou nulové. Udržování pravidelného zůstatku a využívání účtu navíc zajišťuje jeho bezpoplatkový status.

Pro majitele běžných účtů platí následující poplatky za vklady a výběry:

  • Vklady nižší než 20 000 USD jsou zpoplatněny 2,5 %. Způsoby vkladu zahrnují mimo jiné mezinárodní bankovní převody, vklady do místních bank, Visa, Skrill, Giropay, Paysafecard, Yandex Money.
  • Výběr na bankovní účet stojí 10 USD.
  • Transakce na stránkách obchodníků nejsou zpoplatněny.

Odeslání peněz na jiný účet Neteller nebo zprostředkování převodu peněz vyžaduje fixní poplatek ve výši 1,45 %, minimálně 0,50 USD.

Konverze měny zahrnuje poplatek za zpracování ve výši 3,99 %, který se připočítává k průměrným sazbám na mezibankovním trhu, jimiž se transakce řídí.

Za zmínku stojí, že VIP členové mají výhodnější poplatky za výběr a konverzi měny. Například poplatky za převod měny u zlatých a platinových účtů činí 2,79 %, resp. 2,39 %.

Výhody a nevýhody

Rozsáhlá funkčnost

Účet Neteller slouží jako běžná služba elektronické peněženky a zároveň umožňuje okamžité platby na mnoha webových stránkách, včetně světových kasin. Jeho užitečnost však přesahuje rámec bezproblémových online transakcí.

Tato elektronická peněženka nabízí skutečně celosvětové řešení pro převody peněz a umožňuje platby ve 200 zemích s automatickou konverzí měn. Tato služba podporuje 22 měn pro převody peněz.

Uživatelé mohou také využít předplacenou kartu Net+ Mastercard, která nejen usnadňuje nakupování, ale také sbírá exkluzivní prémiové body, následně směnitelné za hotovost.

Bezpečnost par excellence

Neteller nabízí důvěryhodné prostředí, ve kterém mohou uživatelé utrácet peníze, aniž by prozradili citlivé údaje potenciálně pochybným třetím stranám. Informace o bankovních a kreditních kartách zůstávají chráněny, což umožňuje bezpečný nákup, prodej, hazardní hry a další činnosti.

Všechny transakce jsou zabezpečeny 128bitovým šifrovacím systémem, který zajišťuje, že každá transakce je chráněna nepropustným štítem a navozuje naprostý klid.

Zvýšené náklady a poplatky

Při prvním pohledu se zdá, že ostatní elektronické peněženky, jako je PayPal a Skrill, se mohou pochlubit nižšími transakčními poplatky než Neteller. Pozoruhodné je, že poplatek za konverzi měny u Netelleru je shodný s poplatkem u Skrillu a může být považován za příliš vysoký.

Závěrečné poznámky

Navzdory relativně vysokým nákladům si Neteller vybudoval pověst díky svým hvězdným službám a bezproblémovým výběrům. Ačkoli se nejedná o nejekonomičtější dostupnou možnost elektronické peněženky, četní patroni potvrzují, že Neteller patří mezi špičkové poskytovatele v oboru.