Výběr základních kusů šatníku

17.09.2023
iGaming novinky
Výběr základních kusů šatníku

I když existuje mnoho podobných článků na toto téma v blogovém světě, nemohu si odolat a napíšu si svůj vlastní, protože co je důležitější než mít dostatek základních kusů, které lze kombinovat "se vším" a nemuset řešit každé ráno tu samou otázku - "Nemám co na sebe..."?

Tento obrázek jste už mohli vidět na mé blogové stránce, ale znovu ho zde sdílím, protože je to skvěle zpracovaný seznam 50 základních kusů šatníku, které by měla mít každá žena. Můžete si ho vytisknout a použít při úklidu šatníku ke kontrole. Každá žena bude mít tento seznam trochu upravený podle svého stylu. Například můj seznam zahrnuje baleríny, lodičky a trench coat, ale někdo by mohl preferovat biker boots, conversky a koženou bundu.

Základní kusy mého šatníku:

  • Trench coat: Preferuji béžovou barvu a nosím ho ke kalhotám, sukním i šatům. Skvěle vypadá s lodičkami i converskami, a můžete si být jisti, že nikdy nevyjde z módy.
  • Černé skinny džíny: Klasika, bez které bych neuměla žít. Bohužel je pro mě těžké najít ty správně padnoucí.
  • Klasická bílá košile: Využiju ji ke všemu, buď samostatně, nebo jako podklad pro svetr s výstřihem do V, vyndání límečku, manžet atd.
  • Kardigan: Lze nosit s košilí, tričkem, kruhovou šálou, koženou bundou, s páskem nebo bez...
  • Svetr: Mám ráda výstřih do V a nosím ho přes košili. Kupuji vždy o něco volnější, aby se pod něj vešla košile.
  • Černé lodičky: Klasika k džínům, sukním i šatům.
  • Černá kožená kabelka: Nikdy nevyjde z módy, a já bych si přála kabelku od Michaela Korse.
  • Šála / šátek: Moc se mi líbí šály od LV, ale prozatím si vystačím s těmi z běžných řetězců, jako jsou HM a Zara. Najdete skvělý návod, jak si uvázat šálu na milion různých způsobů.

Samozřejmě, toto jsou jen základní kusy. Existují i další věci, které potřebuji v mé garderobě, jako je rudý a sytě růžový lak na nehty, černé sako, kožená bunda, černé brýle, obyčejné náušnice, modro-bílé pruhované tričko se dlouhým i krátkým rukávem, a dobře padnoucí prádlo. O těchto kouscích se možná budu rozepisovat v budoucích článcích.

Definujte svůj osobní styl Není snadné vybrat se záplavou neustále se měnících módních trendů a najít ty, které vám opravdu sluší podle vaší postavy a typu. Já měla v šatníku několik kousků, které jsem si koupila ve slevách a nosila jsem je jen jednou, protože jsem se v nich necítila dobře. Tyto kusy jsem se rozhodla vyřadit a teď mám v šatníku pouze věci, ve kterých se cítím pohodlně. Jak to máte vy?

Zkuste se zamyslet nad tím, jaké kousky oblečení nosíte nejčastěji a nejraději, a proč tomu tak je. Cítíte se v nich pohodlně, žensky, sexy, nebo naopak nenápadně? Já se cítím dobře ve svetrových šatech, tmavých silonkách a kozačkách na podpatku, v legínách a delších kardiganech s páskem, a také v pruhovaných tričkách. Naopak nemám ráda krátká trička, košile, které mi lezou záda, džíny, které mě stlačují. Vím, že nemohu nosit kraťasy, protože nemám hezké nohy, a že mi lépe sedí tenké pásky než široké. Proto poslední dobou nosím sukně minimálně a raději investuji do krásných šatů.

Pokuste se položit tyto otázky, když budete dávat oblečení zpět do šatníku, a možná zjistíte, že některé kousky nemusíte uchovat, zatímco některé další můžete přidat, které se budou lépe kombinovat.

To je pro dnešek vše, a v dalším článku vám ukážu, jak jsem si po této čistce v šatníku zorganizovala věci a našla nové úložné prostory, které mi ušetří místo.

Doufám, že se vám dnešní článek líbil, a pokud máte chuť, podělte se se mnou v komentářích o pět základních věcí nebo doplňků, bez kterých si neumíte představit svůj život...