Jak nakupovat ve slevách

16.09.2023
iGaming novinky
Jak nakupovat ve slevách

Každý rok mám v kalendáři poznačená dvě důležitá data - letní a zimní slevy. Kabáty a kozačky nakupuji již jen ve slevách, protože nevidím sebemenší důvod, proč si kupovat kabát za několik tisíc, když ho o dva měsíce později mohu mít za poloviční a mnohdy i nižší cenu. Zimní slevy jsou v plném proudu a já jsem připravila takový rychlý last minute návod na to, jak nakupovat efektivně.

PŘÍPRAVA

Nejdůležitějším bodem nákupů ve slevách je příprava. Otevřete skříň a podívejte se, co vlastně potřebujete - potřebujete zimní kabát? - nebo doplnit basic kousky? - spodní prádlo? - zimní boty? Udělejte si seznam věcí, které potřebujete a stanovte si rozpočet - maximální cenu, kterou jste ochotni za daný kus oblečení utratit. Nebuďte líní a projděte si webové stránky obchodů, do kterých rádi chodíte, a předvyberte si kousky, které se vám líbí a které byste si rádi vyzkoušeli, případně koupili. Já si obrázky ukládám rovnou do speciální složky v telefonu a pak už se v obchodě jen podívám a připomenu si, co že to vlastně chci nakupovat. Obchody jsou narvané k prasknutí oblečením, které nepotřebujete a které vás bude rozptylovat a šeptat vám do ucha "kup si mě". S předpřipraveným seznamem se vám tomu bude mnohem lépe vzdorovat, tomu mi věřte :-) Pokud máte čas, běžte do obchodů ještě před začátkem slev (což už u zimních slev nestihnete, ale pro letní slevy se to bude třeba hodit) a vyhlédnuté kousky si vyzkoušejte a poznamenejte si velikost, kterou si chcete koupit - ušetří vám to čas a ve slevách stačí vzít pouze danou velikost, znovu pro jistotu vyzkoušet a pak jít rovnou zaplatit. Odpadne vám tak zkoušení několika velikostí, protože už budete vědět, která vám sedí nejlépe.

OUTFIT

Na delší nákupy se pohodlně oblékněte. Není nic otravnějšího, než když se musíte 10x svléknout a zase obléknout a máte přitom košili na milion knoflíků, punčochy a boty na složité zapínání. Nejednou se mi stalo, že jsem odešla z obchodu jen proto, že jsem už neměla náladu se znovu svlékat. Ideálním outfitem na nákupy jsou legíny, dlouhý svetr / svetrové šaty, kozačky na zip (v létě baleríny nebo boty, které jednoduše nazujete a vyzujete). Kabelku volte s popruhem přes rameno, ať máte obě ruce volné a můžete si v klidu prohlížet oblečení. Nezapomeňte si s sebou vzít alespoň malou lahev s pitím - nakupování je občas únavnější než tůra v horách :-) Zvolte pohodlné spodní prádlo - to se týká hlavně nákupu topů, šatů atd., ať rovnou vidíte, jestli pod šaty neprosvítá podprsenka atd. Do kabelky si přibalte silonové ponožky pro případ zkoušení lodiček. Většina obchodů má erární zkoušecí ponožky na půjčení, ale já si raději nosím svoje.

NÁKUPY

A teď ta nejdůležitější část. Pokud jste udělali vše, co jsem výše popisovala, nákupy pro vás již budou hračka. Připravte si seznam, pohodlně se oblékněte a vyrazte do předem vytipovaných obchodů. Nekupujte oblečení jen proto, že je ve slevě - přesně proto jste si připravili seznam, aby vás nerozptylovalo ostatní oblečení. Není to tak dlouho, co jsem nakupovala spíše impulzivně a brala vše, co bylo zlevněné, a pak měla přecpané skříně oblečením, které jsem nenosila. Nezapomeňte na basic kousky - slevy jsou ideálním časem na nákup bílých triček, tílek, košil atd... Dejte pozor na detaily - koupili jste si kabát se stříbrným zipem? Tak si k němu vyberte kabelku, která bude mít stříbrné detaily. Snažte se kupovat oblečení, které bude in i příští sezonu. Kupujte pouze oblečení, které vám perfektně sedí, je zbytečné kupovat si kalhoty a slibovat, že do nich zhubnete - nezhubnete a budou vám jen ležet ve skříni a zabírat místo dobře padnoucímu oblečení.