Spring Wishlist

03.09.2023
iGaming novinky
Spring Wishlist

Dnes bych vám ráda přinesla typický blogový článek, ale s malým rozdílem. Místo toho, abych vám pouze ukázala, co jsem si nedávno koupila a co plánuji zakoupit pro jarní období, ráda bych s vámi sdílela i proces, jakým jsem vytvořila svůj jarní wishlist.

V posledních několika letech jsem se snažila omezit impulzivní nákupy oblečení a více přemýšlet o tom, co si pořizuji. Přečetla jsem spoustu článků o budování šatníku, organizaci oblečení a vytváření tzv. "capsule wardrobe" a "signature style." V několika následujících článcích vám přiblížím, jak jsem začala přistupovat k mému šatníku a co jsem se naučila z těchto užitečných článků. Nicméně dnešní článek se bude věnovat tvorbě mého jarního wishlistu, který mi pomůže vyhnout se zbytečným nákupům a poskytne mi jasné směřování pro jarní sezónu.

Před tím, než jsem začala tvořit svůj wishlist, jsem si položila několik důležitých otázek:

  • Jaké bude počasí v následujících třech měsících?
  • Jaké aktivity budu nejčastěji provádět a jaký typ oblečení budu potřebovat?
  • Jaký rozpočet budu mít k dispozici na nákupy oblečení?
  • Jakou barevnou paletu bych chtěla v nadcházejícím období nosit?
  • Existuje něco, co skutečně potřebuji doplnit do svého šatníku?

Hlavním cílem pro nadcházející jarní sezónu bude spojit pracovní a volnočasový šatník. Mám v plánu vybírat kousky, které budou vhodné jak do práce, tak i na volný čas. Jedním z důvodů je to, že budu během jara a léta často jezdit do práce na skútru, a proto hledám oblečení, které bude vhodné jak k teniskám, tak i k podpatkům.

Můj šatník bude rozdělený na dvě části: pracovní a volnočasovou. Do práce budu nosit "business casual" styl, v pátek si dovolím džíny, a o víkendech ráda experimentuji. Plánuji nosit kostýmky, cigaretové kalhoty s podpatky, šaty, pouzdrové a plisované sukně společně s tričky, ať už dlouhým nebo krátkým rukávem. K tomu mohu přidat sako nebo koženou bundu. Ve volném čase mohu sukni vyměnit za boyfriend džíny.

Co se týče barev, pro letošní jaro se chci vyvarovat celočerným outfitům a raději začlenit do svého šatníku více neutrálních a pastelových barev, které mohu kombinovat s výraznými doplňky. Budu se inspirovat Pantone Color Reportem pro rok 2017 a zaměřím se na barvy jako Pale Dogwood, Hazelnut a Pink Yarrow. Dále bych ráda našla lodičky v barvě Kale nebo nějakou tmavší zelenou. Klasické barvy jako bílá a černá mi poslouží pro nákup základních kousků, jako jsou kalhoty do práce a trička s delším i krátkým rukávem, která lze nosit jak do práce, tak k džínám a teniskám.

Na vrcholu mého wishlistu jsou košilové šaty ke kolenům, které lze nosit jak do práce s elegantními lodičkami, tak i s teniskami nebo nízkými páskovými botami. Tyto šaty mají zajímavý detail ve formě velké mašle na manžetách a široký látkový pásek. V chladnějších dnech můžu přes ně přehodit béžový trenčkot nebo koženou bundu.

Plisované sukně jsou stále in, a mně osobně se líbí jednoduché a střídmé modely, které lze nosit jak elegantně, tak sportovně. V obchodě Reserved jsem objevila tmavě zelenou sukni s pastelově růžovým vzorem.

Klasické lodičky v barvě Pink Yarrow z Mangu jsou dalším kouskem na mé seznamu. Tyto lodičky skvěle ladí s košilovými šaty. Jsem si jistá, že jsou pohodlné a vydržím v nich celý den, ačkoli mají výraznou barvu. Považuji je za základní kousek do šatníku.

Mám také vyhlédnutou malou mini kabelku ze Zary, která je ve stejném odstínu jako lodičky z Mangu. Tato kabelka je dostatečně malá, aby pojala telefon, doklady, klíče a rtěnku, což je pro mě naprosto ideální. A pokud chci přidat nějakou výraznou barvu do svého outfitu, tato kabelka bude perfektním doplňkem.

Na druhou stranu neváhám investovat do kvalitní kožené kabelky v hnědé nebo černé barvě, kterou budu moci nosit často. Zvolila jsem si značku Coccinelle a model B14, který mi vyhovuje. Mám již černou kabelku od značky Bree, takže tentokrát zvolím hnědou barvu, která mi v šatníku chybí. Toto je jediná větší investice, kterou mám na svém wishlistu.

Základní trička jsou stále důležitou součástí mého šatníku. Lehká viskózová trička z Zary si obvykle kupuji v několika různých barvách. Stejně tak se mi líbí klasická bavlněná trička s výstřihem do V, která nyní najdete v obchodě New Yorker za výhodnou cenu.

Co se týče obuvi, nově jsem si pořídila černé slip on boty ze Stradivarius, které budu nosit o víkendech. Jsou velmi jednoduché a v tuto chvíli jsou dokonce zlevněné.

Kromě toho jsem vyhlédla lehký kostýmek v neutrální barvě, který mi chyběl v mé sbírce. V Zare jsem našla jednoduchý kostýmek, který vypadá, jako by byl vyrobený z lněné látky.

Rovněž jsem přemýšlela o pořízení černých cigaretových kalhot, protože mé stávající kalhoty do práce mi po nedávné operaci přijdou příliš volné. Navíc jsem se rozhodla pořídit si i bílé kalhoty.

Níže naleznete několik nápadů, jak plánuji kombinovat jednotlivé kousky z wishlistu. Jak můžete vidět, všechny tyto kousky lze nosit jak elegantně, tak volnočasově. Zajisté vás překvapí, že na mém wishlistu nejsou žádné výrazné trendy kousky pro letošní sezónu. Přestože se mi líbí trend zvonových rukávů u topů, šatů a kabátků, zatím nemám v plánu na něco takového investovat, protože mám v úmyslu si takový kousek ušít.

Celý tento proces tvorby wishlistu mi pomohl lépe rozmyslet, co do svého šatníku potřebuji a co by mi pro nadcházející jaro slušelo. Důkladné plánování mi umožní investovat do kousků, které mi budou skvěle sloužit a které lze snadno kombinovat.