Proměna pokojíčku

19.09.2023
iGaming novinky
Proměna pokojíčku

Jako slíbila, tak tady máte první část proměny pokoje. Rozdělila jsem proměnu do dvou částí a dneska začnu tapetou, novým stolečkem a lustrem. V příštím dílu vám ukážu, jak jsme vyřešili postel, povlečení, polštářky a poličky.

Začnu tím, že chci upřesnit jednu informaci z minulého článku, kde jsem vám řekla, že nebudeme kupovat novou postýlku. Během týdne jsme změnili názor a rozhodli jsme se, že pro Bruna koupíme novou postel, zejména proto, abychom si s ním mohli lehnout při uspávání, protože Bruno má rád, když ho uspáváme čtením pohádek. Momentálně máme vedle postýlky křeslo, ve kterém sedíme a čteme, a já se těším, až si lehnu do té nové postele, přitulíme se a budu číst naše oblíbené Příběhy kocoura Modroočka.

A teď už k samotné proměně. Začali jsme tapetou, která je nejvýraznějším prvkem. Jak jsem vám ukázala v minulém článku, vybrali jsme tapetu s motivem tropického pralesa od značky Photowall, která mě oslovila loni s nabídkou spolupráce. Výběr tapety mi chvíli trval, protože jsem o této tapetě snila už nějakou dobu, a když přišla nabídka vyzkoušet nějakou tapetu, nenechala jsem se dlouho přemlouvat.

A protože vím, že někdo by mohl ocenit slevu na tapety, mám pro vás 25% slevu na tapety od Photowall Sweden. Stačí při objednávce použít kód: stylecookbook2020. Sleva platí do konce března.

Celé tapetování a malování pokoje jsme nechali na profesionálovi, abychom neporušili tapetu nebo ji nepoložili špatně. Naštěstí máme malíře/tapetáře, který již před dvěma lety maloval celý byt a tapetoval dětský pokoj, takže jsem věděla, že mu mohu svěřit tuto práci.

Malování a tapetování trvalo celý den. Nejprve jsme předchozí tapetu přetřeli dvěma vrstvami bílé barvy. Přiznám se, že jsem nevěřila, že to bude fungovat, ale po zaschnutí druhé vrstvy nebylo poznat, že tam někdy byla tapeta. Poté jsme provedli první nátěr zbylých stěn a stropu, a když barva na tapetě zaschla, mohli jsme tapetovat.

Poté už stačilo jen udělat druhý nátěr zbývajících stěn a práce byla hotova.

Den poté, co tapetář odešel, kurýr mi přivezl velkou krabici se stolečkem a dvěma židličkami, které jsem zakoupila na eshopu Kostka dřevěná. Stoleček u nás doma velmi oblíbený, zejména pro modelování s plastelínou a hry s doktorským kufříkem od Kids Concept, který jsem zakoupila v hračkářství Mazaná Gréta.

Poslední novinkou je bambusový lustr Sinnerlig od IKEA, po kterém jsem dlouho toužila. Skvěle ladí s novou tapetou a nábytkem, a jsem potěšena, že je ručně vyráběný. K lustru ještě přibude lampička, protože Miffy se už do pokoje nehodí, a tak hledám něco krásného, ladícího a vybaveného stmívačem, stejně jako Miffy.

Na fotce níže můžete vidět, že postýlka původně stála u stěny s tapetou, ale nyní bude umístěna u protější stěny, kde je více místa a kde se nová větší postel pohodlně vejde.