PlayItForward společnosti Microgaming podporuje misi YGAM

26.08.2023
iGaming novinky
PlayItForward společnosti Microgaming podporuje misi YGAM

Společnost Microgaming, významný a dlouholetý vývojář online herního softwaru, přispěla prostřednictvím své iniciativy PlayItForward velkou finanční částkou na vzdělávací program YGAM. YGAM, zkratka pro The Young Gamblers Education Trust, funguje jako nezávislá organizace se sídlem na ostrově Man. Jejím hlavním cílem je poskytovat osvětu o možných škodách spojených s hraním online.

Každý aspekt života s sebou nese výhody i nevýhody. Ani hraní her, které je všeobecně považováno za jednu z nejoblíbenějších rekreačních činností, není vůči problémům imunní. Běžné hraní s sebou nese riziko závislosti, což je problém, který si získal značnou pozornost. S rozšiřujícím se celosvětovým internetovým připojením je přístup ke kasinovým hrám stále pohodlnější. Toto pohodlí je však doprovázeno zvýšeným rizikem závislosti na hraní. Podobně jako jiné formy závislosti může mít závislost na hraní her pro jednotlivce hluboké důsledky, které zahrnují osobní i finanční aspekty. Navíc může sloužit jako vstupní brána k dalším typům závislosti, což je nebezpečí, kterému se organizace YGAM usilovně snaží zabránit.

Řada online herních platforem si uvědomuje důležitost podpory zodpovědných herních praktik. Ve spolupráci s organizací YGAM zavedly opatření, která zajišťují dodržování těchto postupů. Příspěvky od institucí, jako je Microgaming, hrají při udržování těchto programů zásadní roli. Mezi některá z těchto opatření patří zejména začlenění možností omezení sázek pro hráče v různých kasinech na ostrově Man. Tato funkce umožňuje hráčům nastavit si limity výše sázek a brání jim v jejich překročení během hry. Organizace se také specializuje na úsilí zdola a nabízí jednotlivcům školení o pěstování odolnosti a praktikování bezpečného hraní v digitální sféře.