Zkoumání možností platby: Skrill v centru pozornosti

17.08.2023
iGaming novinky
Zkoumání možností platby: Skrill v centru pozornosti

V oblasti online herních transakcí je zřejmé, že Skrill spolu s Netellerem zaujímá významné postavení. Obě tyto služby zastřešuje stejná společnost a v oblasti online kasin se stávají nejvyhledávanějšími elektronickými peněženkami. Tento článek provádí komplexní průzkum služby Skrill a proniká do jejích složitostí. Ti, kteří chtějí získat přehled o této platební metodě, mohou číst dále.

Historické pozadí a obecný přehled

Společnost Skrill byla založena v roce 2001 pod přezdívkou "Moneybookers" a svůj současný název přijala v roce 2011 v rámci rebrandingu. Akvizice společnosti Skrill skupinou Paysafe Group v roce 2015 ji vynesla na pozici předního provozovatele elektronických plateb na celém světě. V současné době skupina zastřešuje tři různé značky: Skrill, Neteller a Paysafe Card.

Roční tržby společnosti Skrill, která působí ve Velké Británii, přesahují 300 milionů dolarů. Její služby jsou poskytovány ve více než 200 zemích a umožňují transakce ve 40 různých měnách. Akvizice společnosti UKash v roce 2014 dále rozšířila její portfolio služeb. V současné době se na platební infrastrukturu společnosti Skrill spoléhá také společnost Paysafe Card.

Náklady a poplatky: Posouzení cenové dostupnosti služby Skrill

Založení účtu u Skrillu není spojeno s žádnými náklady, protože proces zřízení je zdarma. Toto osvobození od poplatků platí po dobu prvních 12 měsíců. Nepřihlášení nebo neprovedení transakcí v této lhůtě však vede k tomu, že se z účtu strhne servisní poplatek ve výši 3 EUR měsíčně.

Další poplatky a platby jsou podrobně uvedeny níže:

  • Vklad peněz na účet Skrill je spojen s poplatkem za převod ve výši 1 %.
  • Při výběru prostředků volba převodu na bankovní účet vyvolává fixní poplatek, zatímco výběr kreditní kartou má za následek fixní poplatek ve výši 7,50 %.
  • Převod peněz z účtu Skrill na bankovní účet je bez poplatku. Naopak odeslání peněz jinam si vyžádá fixní poplatek ve výši 1,45 %.
  • Příjem peněz na účet Skrill není zpoplatněn.

Klíčovou roli hrají zejména kurzy převodu měn. Převody zahrnující konverzi měn jsou zpoplatněny dalším poplatkem ve výši 3,99 %, který je navrstven na směnných kurzech Skrillu. Tyto kurzy obvykle převyšují kurzy alternativních finančních institucí a denně se mění. Pokud si tedy například zvolíte jako měnu GBP a převedete prostředky do online kasina, jehož měna je omezena na EUR, kumulativní náklady, poplatky a důsledky směnného kurzu transakci výrazně prodraží.

Výhody a nevýhody služby Skrill

Níže jsou uvedeny výhody a nevýhody použití Skrillu jako platební metody:

Výhody:

  • Umožňuje používat širokou škálu místních měn, včetně bitcoinu.
  • Získává podporu od renomovaných online kasin.
  • Usnadňuje výběry prostředků prostřednictvím předplacených karet.

Nevýhody:

  • Relativně vyšší poplatky a náklady v porovnání s obdobnými službami.
  • Do hry vstupuje dodatečný poplatek za směnu.
  • Výběr se setkává s komplikacemi, což vede k četným stížnostem na online platformy.

Je zřejmé, že vzhledem k možnosti volby se volba služby PayPal namísto služby Skrill jeví jako rozumnější. V případech, kdy PayPal nepřipadá v úvahu, se Neteller jeví jako lepší alternativa než Skrill, a to navzdory jejich společnému vlastnictví pod stejnou korporátní entitou.